PATRIMONIO FRANCE


Kategorie
Červená
Bílá
Růžová
Muškát
 
 
 
  NABÍDKA VÍN
 
 
 

Veškerá vína z vinařství Pastricciola, jsou chuťově přirozená a jsou vystavována kombinaci klasických a moderních výrobních procesů. Působením slunce, půdy a větrů vanoucích z moře, přinášejících vláhu, se zařadila mezi vína zasluhující si péči a proslulost svých výrobců.


Červená vína:
Nielluciu, je namačkané, kuličky snímány z hroznů 100%, drcené v lisu na mošt. Teplota fermentace 20°C, macerace probíhá po jeden týden, stáčeno dle normy 1010, provzdušňováno a prokysličováno převalováním a stáčeno do sudů. Po šestiměsíčním odležení probíhá filtrace a čisté víno se stáčí již do láhví.
Víno je napohled tmavě červené a po čichu voní po velmi zralém ovoci. Je korkováno kvalitními korky dle předepsaných pravidel. Určeno k přímé spotřebě, má ale i velký potenciál ke zrání v láhvi.

Bílá vína:
Hrozny Vermentinu nebo korsický Malvaz sklízené na počátku zralosti. Hrozny jsou jsou lisovány celé, bez předchozího drcení. Šťáva z hroznů je odkalována po dvanácti hodinové pauze v tancích. Fermentace se provádí za 18°C a to až po stočení vína do sudů.

Růžová vína:
Víno je získáváno z krvavě zbarvené odrůdy Niellucciu s 5% příměsí Malvoisie. Fermentováno je při nízké teplotě 18 až 22 stupňů Celsia.
Jasně růžové víno na pohled. Voní jemně po citrusových plodech. Chutná vyzrálou bohatou a čerstvou chutí jahod. Je vhodné na žízeň i jako ideální aperitiv. Lehké kvalitní víno k odzkoušení.

Muškát:
Toto víno je přímo odšťaveno, odkaleno, fermentováno při 17 až 19°C, stáčeno, kmen 1045°.
Zlatavě žluté víno. Vůně je jódová, po bílých květech a sušených meruňkách. Chuť je tučná, prokysličená, vyvážená a jemná, typická pro muškátové odrůdy.


Ceník vín + informace o víně

                           

 
Korsická vína | Fotogalerie | Nabídka vín | O vinařství Pastricciola | Kontakty
Design stránek